Κυ. Απρ 28th, 2024

Καιρός: Εβδομάδα με τρεις εποχές – Έρχεται νέος χιονιάς από το Σάββατο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τρεις εποχές θα ζήσουμε καιρικά αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Η εβδομάδα θα ξεκινήσει φθινοπωρινά, στη συνέχεια Πέμπτη και Παρασκευή θα έρθει η άνοιξη, με τον υδράργυρο να δείχνει ακόμα και 20 βαθμούς και το Σαββατοκύριακο πάμε σε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και σε ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό.

Σήμερα 15/1 συννεφιές από τα δυτικά προς τα ανατολικά, που θα δώσουν τοπικά και καταιγίδες, φαινόμενα που θα απασχολήσουν τα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Στην Αττική η μέρα ξεκινάει με συννεφιές και το βράδυ θα βρέξει, οι άνεμοι νότιοι ισχυροί και ο υδράργυρος στους 15-16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη τσουχτερό κρύο το πρωί, βροχές από το βράδυ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και το θερμόμετρο μέχρι 13 βαθμούς.

Τσατραφύλλιας: Από θερμή εισβολή στο σκανδιναβικό ψύχος

Την ίδια εικόνα δίνει γι’ αυτή την εβδομάδα και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αλγερία, που θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες Πέμπτη και Παρασκευή πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο έρχεται νέος χιονιά με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο να είναι η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το Πήλιο και νοτιότερα, όπως η Εύβοια, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα και η Αρκαδία.

Αρναούτογλου: Στο μεταίχμιο δύο εποχών

Μεταίχμιο δύο εποχών χαρακτήρισε τα όσα θα συμβούν καιρικά αυτή την εβδομάδα ο Σάκης Αρναούτογλου. Μετά τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στα μέσα της εβδομάδας έρχεται επιδείνωση με… χειμωνιάτικες αποχρώσεις, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook.

Η ακριβής τροχιά της ατμοσφαιρικής διαταραχής που έρχεται θα προσδιοριστεί, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, τα επόμενα 24ωρα.