Δε. Μάι 6th, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Διεθνές βραβείο στον π. Αντώνιο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στις 22/10/2019 στον π. Αντώνιο Παπανικολάου, Ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου απονεμήθηκε διεθνές βραβείο, το Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία Mary Chirwa (Mary Chirwa Award for Courageous Leadership).

Η απονομή έγινε στο Παλάτι της Ειρήνης και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην Ολλανδία.

Δείτε παρακαλώ επισυναπτόμενα αρχεία με σχετικές φωτός, δελτίο τύπου της Κιβωτού του Κόσμου και το αρχικό ΔΤ από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από τον διοργανωτή του βραβείου.

Δείτε τα παρακάτω video από την βράβευση.

Ο Πάτερ Αντώνιος υποψήφιος για το Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία MaryChirwa

Άμστερνταμ, 25 Σεπτεμβρίου 2019 – Ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται ανάμεσα στους 10 τελικούς υποψήφιους για το πρώτο Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία MaryChirwa (MaryChirwaAwardforCourageousLeadership), όπως ανακοίνωσε η επιτροπή των βραβείων. O ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου είναι ο μοναδικός Έλληνας υποψήφιος στη λίστα. Ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους βρίσκονται μεταξύ άλλων, μια ακαδημαϊκός, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Αφρική, μια Γαλλίδα δημοσιογράφος και ένας Ολλανδός ακτιβιστής για το περιβάλλον. Βρείτε εδώ την πλήρη λίστα.

Το βραβείο δημιουργήθηκε το 2018 από το Ίδρυμα Βραβείων MaryChirwa και τη Nudge, μία κοινωνική επιχείρηση με έδρα το Άμστερνταμ, που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια κοινωνία με βάση την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει και να αναγνωρίσει ανθρώπους που έχουν επιδείξει θάρρος στην ηγεσία τους, προκειμένου να προσεγγίσουν τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs).

Το πρώτο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στις 22 Οκτωβρίου 2019, στο Παλάτι της Ειρήνης και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η επιτροπή των βραβείων αποτελείται από τον Γεώργιο Παπανδρέου (πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας), τον Πρίγκιπα Κάρολο του Οίκου Βουρβόνων-Πάρμας, τον Τζεφ Φέρμαν (πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ben&Jerry’s), τον Φρανς Χέραρτς (Ιδιοκτήτης της ολλανδικής συμβουλευτικής υπηρεσίας Διακυβέρνηση και Ακεραιότητα – GovernanceandIntegrityNederland) και τη Μαίρη Τσίρουα (Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIC) της Ζάμπια), προς τιμήν της οποίας δημιουργήθηκε το βραβείο. Η Μαίρη Τσίρουα μάχεται ενάντια στην οικονομική διαφθορά στη Ζάμπια.

«Πώς θα επιβιώσει ένας πρόσφυγας εάν δεν τον εκπαιδεύσεις και δεν τον βοηθήσεις να βρει το δρόμο του; Αναγκαστικά θα κλέψει! Πλησίασα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων γιατί τους εξήγησα την ιστορία των παππούδων και των πατέρων μας… Ξέρουμετισημαίνει προσφυγιά, ρατσισμός και θάνατος. Εάν ο καθένας έκανε κάτι στη γειτονιά του, δεν θα είχαμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα με τους ξένους που δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα και αναγκαστικά περιθωριοποιούνται! Οπότε ή κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας ή τους βοηθάμε να σταθούν στα πόδια τους», σημειώνει ο πάτερ Αντώνιος.

«Ο πάτερ Αντώνιος αποδεικνύει καθημερινά σε όλους μας την απεριόριστη δύναμη της αγάπης, της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης. Η προσήλωση και η δέσμευσή του στο έργο της Κιβωτού δεν είναι απλώς παραδειγματικές, αλλά μας θυμίζουν ότι, ακόμα και κάτω από τις μεγαλύτερες αντιξοότητες, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που δεν αφήνουν την ελπίδα να σβήσει.», σχολιάζει ο Γιαν φαν Μπέττεν, ιδρυτής της Nudge και μέλος του Δ.Σ. Του Ιδρύματος Βραβείων MaryChirwa.

Σχετικά με τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό:
O πάτερ Αντώνιος είναι ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, ένας Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον. Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην περιοχή του Κολωνού και σήμερα τρέχει τέσσερα κέντρα ανά την Ελλάδα: στην Αθήνα, τη Χίο, το Βόλο και την Ήπειρο. Παραπάνω από 500 παιδιά όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων δέχονται φιλοξενία και φροντίδα από την Κιβωτό.
«Η πόρτα μας για αυτά θα είναι πάντα ανοιχτή», δηλώνει ο πάτερ Αντώνιος.

Σχετικά με το Ίδρυμα Βραβείων MaryChirwa:
Το Ίδρυμα Βραβείων MaryChirwa είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2018 και έχει ως έδρα το Άμστερνταμ, στην Ολλανδία. Ο σκοπός του Ιδρύματος είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει ηγέτες που έχουν επιδείξει θάρρος και ηρωισμό στις αποφάσεις τους και μάχονται για ένα καλύτερο αύριο, παρά τις αντιξοότητες. Το Ίδρυμα ενδιαφέρεται να προβάλει αφανείς ήρωες που θέλουν να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία. Γι’αυτό το λόγο, δεν δέχεται υποψηφιότητες από παγκοσμίως αναγνωρισμένες προσωπικότητες. Το πρώτο βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία MaryChirwa, θα απονεμηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στις 22 Οκτωβρίου 2019.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή τη συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Βραβείων MaryChirwa και της Nudge. Ανυπομονούμε να απονείμουμε αυτό το υπέροχο βραβείο στη σκηνή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να εμπνεύσουμε και να ενθαρρύνουμε τόσο τις νεαρές ηγέτιδες και τους νεαρούς ηγέτες του αύριο, όσο και τους Διευθύνοντες Συμβούλους μεγάλων εταιριών», τονίζει ο Γιαν φαν Μπέττεν.

Ιστότοπος σχετικά με τα Βραβεία: https://www.nudgeglobalimpactchallenge.com/marychirwaaward

Πηγή: pentapostagma.gr