Σα. Απρ 27th, 2024

Κορονοϊός νεκροί: Ένας ακόμα θάνατος στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κορονοϊός νεκροί: Ένας ακόμα άνθρωπος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς υπέκυψε μετά από επιπλοκές εξαιτίας του Κορονοϊού.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα.Πρόκειται για 70χρονο ο οποίος είχε είχε προβλήματα υγείας και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και τη χορήγηση αντιικού φαρμάκου πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο 70χρονος , είναι ο πέμπτος άνθρωπος που χάνει τη μάχη από τον φονικό ιό στην πόλη της Καστοριάς, μιας πόλης 13.500 κατοίκων προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Τοπικοί φορείς κάνουν δραματική έκκληση για την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού και οι φορείς της μακεδονικής πόλης φοβούνται ότι δεν θα αντέξει το νοσοκομείο στο μέλλον.

966 τα κρούσματα 28 οι νεκροί έως χθες το απόγευμα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, χθες το απόγευμα γνωστοποίησε ότι σε 966 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς ανακοίνωσε 74 νέα κρούσματα. Πρόσθεσε ότι 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 65 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες (86%) και η πλειονότητα με υποκείμενα νοσήματα. Η χώρα μας έχει 28 θανάτους με υποκείμενα νοσήματα να εντοπίζονται στο 89% των θανόντων. Οι 23 είναι άνδρες και 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι στα 73 έτη. Επίσης, 52 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της δικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη», είπε και επέμεινε πως πρέπει να μείνουμε πιστοί στα μέτρα αυτοπεριορισμού. Πρόσθεσε ότι είναι «σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επισημαίνοντας ότι η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας.