Πα. Μάι 3rd, 2024

Κρατική στήριξη της Aegean με 120 εκατ. ευρώ

Κοινοποίηση ειδήσεων

χέδιο κρατικής στήριξης της Aegean με 120 εκατ. ευρώ δημοσιοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας κατά την ενημέρωση συντακτών, αναφέρθηκε στο θέμα σημειώνοντας ότι: “οι αερομεταφορές είναι ένας κλάδος κομβικός για την λειτουργία της οικονομίας. Είναι τα φτερά που φέρνουν στην Ελλάδα τους τουρίστες. Μιλάμε για μία απαραίτητη στήριξη που επιβάλει όχι μόνο τη συνεισφορά του Δημόσιου. Για κάθε ένα ευρώ που θα βάζει το ελληνικό Δημόσιο, 50 λεπτά θα προσφέρουν οι ιδιώτες μέτοχοι. Άρα έχουμε μία σύμπραξη για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της εταιρείας. Επιπλέον, το Δημόσιο με τα warrants που παίρνει δεν βάζει χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Αντίθετα, με την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, θα υπάρξει αύξηση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας με βάση τις προοπτικές για το επόμενο χρονικό διάστημα κι επομένως το ελληνικό Δημόσιο δεν θα βάλει μόνο χρήματα, αλλά θα πάρει και χρήματα κι ενδεχομένως πολλαπλάσια όταν τελειώσει η περιπέτεια του κορονοϊού”.

Όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα sofokleousin.gr, το σχέδιο κρατικής στήριξης της αεροπορικής εταιρίας, θέτει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κεφαλαιακή ενίσχυση της Aegean με τη συμμετοχή και των μετόχων της. Αξιολογείται ήδη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.