Σα. Απρ 27th, 2024

Κώστας Δημάκος: Aποδέχθηκα με αίσθημα ευθύνης την πρόταση του Νίκου Σταυρέλη να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο – Ζήτησα τέσσερα πράγματα για τα Αθίκια και τα αποδέχθηκε

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ενδιαφερόμενος για την πρόοδο του χωριού μου, των Αθικίων, μετά από πολλά χρόνια ενασχόληση με τα αθλητικά δρώμενα του Τενεάτη μας και με την παρότρυνση πολλών φίλων μου αποδέχθηκα με αίσθημα ευθύνης την πρόταση του Νίκου Σταυρέλη να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Ζήτησα τέσσερα πράγματα από τον επικεφαλής για το χωριό μου, τα οποία αποδέχθηκε. Άλλωστε ήσαν και στις επιδιώξεις του για να πάμε μπροστά το χωριό.

Ο αγώνας μου θα επικεντρωθεί στα εξής:

  1. Διεκδίκηση Αντισταθμιστικών οφελών από την εγκατάσταση και λειτουργία  του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) 400 KV στη θέση «Ποταμιά» Γκα Αθικίων. Το οφέλη αυτά αφορούν:

-Την καταβολή ειδικού τέλους από τη ΔΕΗ στο Δήμο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για περιβαλλοντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

-Την απαλλαγή  ή τη μειωμένη χρέωση  από την αξία του καταναλισκόμενου ρεύματος για τις κατοικίες των όμορων οικισμών και κοινοτήτων Αθικίων, Αλαμάνου, Σολομού, Χιλιομοδίου.

-Την επιχορήγηση των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

-Την δωρεάν υπογειοποίηση όλων των δικτύων φωτισμού  της περιοχής των άνω κοινοτήτων,

– Την δωρεάν παροχή ρεύματος για δημοτικό φωτισμό. Στις γύρω περιοχές.

2) Αγορά του χώρου των 30 στρεμμάτων στη θέση Κοκκινιά Αθικίων για την κατασκευή αθλητικού κέντρου (νέου γηπέδου ποδοσφαίρου, κλειστού γυμναστηρίου, γηπέδων τέννις, μπάσκετ, κλπ.

-Νέος τάπητας στο υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου με  νέα αποδυτήρια, που θα χρησιμοποιηθούν μέχρι την κατασκευή του νέου γηπέδου.

3) Διεκδίκηση χρηματοδότησης και κατασκευή του έργου Αποχετευτικό λυμάτων Αθικίων  συγχρόνως με την κατασκευή αρδευτικού δικτύου  επαναχρησιμοποίησης των νερών του βιολογικού για άρδευση των κτημάτων της περιοχής μας.

4) Αντιπλημμυρικά έργα και ανάπλαση του παραρεμάτιου χώρου εντός των Αθικίων.

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΑΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ