Σα. Μάι 4th, 2024

Λάρισα: Μήνυμα του 112 για ετοιμότητα σε 35 περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μήνυμα 112 σε δεκάδες περιοχές της Θεσσαλίας έστειλε το Σάββατο το απόγευμα η Πολιτική Προστασία, καθώς η στάθμη του Πηνηειού παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα νερά διοχετεύονται ανεξέλεγκτα στις γύρω περιοχές.

Αρχικά,μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι των Κάτω Ραψάνη, Ιτέα, Τέμπη, Γόννοι, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Λίγα λεπτά αργότερα εστάλη μήνυμα 112 και στις περιοχές Μεσάγκαλα και Στόμιο, αλλά και σε Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστο, Πρόδρομο, Γλαύκη, Πλατύκαμπο, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή, Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Ομόλιο, Λουτρό, Κουλούρα.Μήνυμα για εκκένωση στο Ομορφοχώρι

Μήνυμα εκκένωσης από το 112 εστάλη πριν λίγο στους κατοίκους του Ομορφοχωρίου του Κιλελέρ, με εντολή να κατευθυνθούν προς τον Πλατύκαμπο Λάρισας λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται τα φράγματα στις όχθες του Πηνειού – η στάθμη του οποίου έφτασε χθες τη νύχτα τα 10 μέτρα – ενώ συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοι κατοίκων από τα πλημμυρισμένα δυτικά προάστια της Λάρισας αλλά και το χωριό της Πηνειάδας.

Πηγή: skai.gr