Κυ. Απρ 28th, 2024

Λιβύη: Τρεις Έλληνες νεκροί και δύο αγνοούμενοι στο τροχαίο, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τραγικά είναι τα νέα που έρχονται από τη Λιβύη σχετικά με το τροχαίο που είχε η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή που μετέφερε βοήθεια στους πλημμυροπαθείς σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ έκανε γνωστό επίσημα το βράδυ της Κυριακής (17.09.2023) ότι τρία μέλη έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη και άλλοι δύο αγνοούνται από το τροχαίο δυστύχημα.

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Από το τροχαίο κάηκαν ολοσχερώς τα δύο οχήματα όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ενώ κάποιοι άνθρωποι κρατάνε το κεφάλι τους. Το φρικτό τροχαίο έγινε στο δρόμο από την Βεγγάζη προς την πόλη Ντέρνα που έχει πληγεί από τις πλημμύρες.

Η σύγκρουση ήταν μετωπική, ενώ οι τραυματίες είναι πολλοί. Μετά από το τροχαίο, από την Ελλάδα απεστάλησαν στη Λιβύη εξειδικευμένοι γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίες από το τροχαίο χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων. «Τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη συγκέντρωση του προσωπικού στη Βεγγάζη και τον επαναπατρισμό του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η ελληνική ομάδα διάσωσης είχε 16 μέλη συν τρεις διερμηνείς.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλούνταν αξιωματούχους από τη Λιβύη, ανέφερε ότι τέσσερα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που έγινε λίγο μετά τις 12 μεσημέρι (ώρα Βεγγάζης) έξω από την πόλη Ντέρνα. Την είδηση μετέδωσε και το Al Arabiya.

Πηγή: newsit.gr