Σα. Απρ 27th, 2024

Λουτράκι: Πέντε παιδιά τραυματίστηκαν από κροτίδα σε στέγαστρο λυκείου

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα. Θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρό» αναφέρει στο newsit.gr η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου, καθώς χθες (15.1.2024) την ώρα του διαλείμματος μία κροτίδα που έπεσε σε στέγαστρο από υλικό Ελενίτ προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό συνολικά πέντε μαθητών.

Το περιστατικό έγινε στο μπροστινό προαύλιο της σχολικής μονάδας και τραυματίστηκαν ένας μαθητής 16 χρονών και τέσσερις μαθητές ηλικίας 18 ετών. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας 18χρονος με ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι και οι υπόλοιποι με προβλήματα στην ακοή.

Ο τραυματισμός του ενός 18χρονου στο κεφάλι προκλήθηκε από τα θραύσματα του ελενιτ, τα οποία εκσφενδονίστηκαν στο σημείο που καθόταν η παρέα των μαθητών.

«Ευτυχώς είναι ελαφριά τα τραύματα και είναι καλά τα παιδιά. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει» λέει η διευθύντρια του σχολείου στο newsit.gr και προσθέτει «φαίνεται ότι κάποιος απ’ έξω πέταξε κροτίδα, δυναμιτάκι, ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και έσπασε το ελενίτ που ήταν από πάνω στο στέγαστρο που κάθονται τα παιδιά εκεί στο διάλειμμα. Άνοιξε τρύπα στο ελενίτ και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ένα παιδάκι. Τα άλλα τέσσερα παιδιά έχουν πρόβλημα με την ακοή. Δυστυχώς θα υποστούν μια ταλαιπωρία».

Με το που έγινε το συμβάν όπως μας λέει η διευθύντρια του σχολείου «ειδοποιήσαμε αμέσως τους γονείς των τεσσάρων παιδιών και πήγαμε κατευθείαν τα παιδιά στο νοσοκομείο Κορίνθου αλλά δεν είχε ωτορινολαρυγγολόγο και θα τα πήγαιναν οι γονείς μετά σε κάποιον».

Αμέσως έσπευσαν στο σχολείο άντρες του τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου καθώς και πλήρωμα με διασώστες του ΕΚΑΒ. «Κάλεσα την αστυνομία, ήρθαν, δώσαμε και καταθέσεις. Τυφλό χτύπημα ήταν αυτό. Το πέταξε κάποιος απ’ έξω γιατί ήμασταν στο διάλειμμα και μπροστά ήταν και τρεις καθηγητές. Θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε όλοι. Θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρό. Εμείς κάνουμε όλα τα παιδαγωγικά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, οι υποδομές των σχολείων ανήκουν στον δήμο. Το πρώτο μέλημα είναι να είναι καλά τα παιδιά, να γυρίσουν στο σχολείο υγιή. Ο ένας μαθητής ήδη επέστρεψε σήμερα στο σχολείο».

Στο newsit.gr μιλάει για το περιστατικό και ένας καθηγητής του σχολείου και επισημαίνει ότι «είναι καλά τα παιδιά, ήταν αμυχές τα τραύματα». Όπως εξηγεί το δυναμιτάκι έπεσε «πάνω σε ένα πολύ παλιό ελενιτ, ένα σκέπαστρο που είναι ένας χώρος όπου συγκεντρώνονται τα παιδιά όταν βρέχει, όταν κάνει κρύο. Κάποιος πέταξε εκεί ένα δυναμιτάκι, έχει ξαναγίνει. Αυτή τη φορά –δεν ξέρω γιατί, δεν μπορώ να καταλάβω, ήταν πιο δυνατό αυτό που πέταξαν;- έπεσε πάνω στο συγκεκριμένο ελενιτ και άνοιξε τρύπα και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ένας μαθητής και τρεις μαθητές είχαν μικροπροβλήματα με την ακοή τους.

Ζαλίζονται ακόμα, ακούνε θορύβους. Και άλλος ένας μαθητής τελικά αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ακοή καθώς μας ενημέρωσαν οι γονείς του ότι όταν έφτασε σπίτι του είχε και εκείνος πρόβλημα με τα αυτιά του».

newsit.gr