Σα. Απρ 27th, 2024

Μούλκι, Βασιλικό και Κάτω Διμηνιό συνυπέγραψαν με τον Πιστεύο το αίτημα αλλαγής στον Δήμο Σικυωνίων (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής υπόγραψαν οι κάτοικοι του Μουλκίου, του Βασιλικού και του Κάτω Διμηνιού στις ανεπανάληπτες συγκεντρώσεις που έγιναν χτες για την υποδοχή του επόμενου δημάρχου Σικυωνίων: του Δημήτρη Πιστεύου!

Αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα που προκύπτει όχι μόνο από το μέγα πλήθος, αλλά και το μέγα πάθος των δημοτών. 

Το αίτημα για αλλαγή και ανατροπή της σημερινής διοίκησης στον δήμο Σικυωνίων  είναι πλέον πάνδημο και αυτό το καταλαβαίνει κανείς καλύτερα στις αντιδράσεις των πολιτών, που βλέπουν στο πρόσωπο του επικεφαλής της «Επόμενης Μέρας» να εκφράζεται η ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα και να δοθεί μια νέα πνοή στον δήμο. 

Ο Δημήτρης Πιστεύος μιλώντας στους κατοίκους και με αφορμή τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν εκτός από τις καλλιέργειες και τις υποδομές, έκανε αναφορά στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού για την Πολιτική Προστασία. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μπορεί ο ανθρώπινος παράγοντας να μην μπορεί να μειώσει την ένταση των καιρικών φαινομένων, μπορεί, όμως, να μειώσει τις επιπτώσεις από αυτά…». 

Στο πλαίσιο αυτό θα ενταθεί η προσπάθεια για νέα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ θα δημιουργηθεί γραμμή ενημέρωσης με sms για έκτακτες και κατεπείγουσες ενημερώσεις, αλλά θα ενθαρρυνθεί η δημιουργία εθελοντικών ομάδων. 

Αξιοσημείωτο είναι πως στον σχεδιασμό της Επόμενης Μέρας σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα Τοπικά Συμβούλια, τα οποία θα ενεργοποιηθούν για την καταγραφή και τον έλεγχο όλων των διαθέσιμων μέσων  που δύνανται να χρησιμοποιηθούν ανά περίπτωση (π.χ. υδροφόρες, φορτηγά, φορτωτές, τουρμπίνες, σάρωθρα, εργαλεία κ.λ.π.). 

Παράλληλα, η νέα δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να διαχειριστεί το συνεχιζόμενο έλλειμμα χωροταξικής και πολεοδομικής οργάνωσης, που έχει σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και προκαλεί απίθανες καθυστερήσεις και χρόνιες στρεβλώσεις στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. 

Ακόμα, ο κ. Πιστεύος δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ανοιχτός στις ιδέες και τις προτάσεις που θα καταθέτουν τοπικές κοινωνίες, αφού βασική αρχή στην σκέψη του παραμένει πως τα προβλήματα δεν λύνονται δια της αναθέσεως, αλλά μόνο με την  συμμετοχή όλων των δυνάμεων και των τοπικών κοινωνιών. 

Κλικ για μεγέθυνση: