Πα. Απρ 26th, 2024

Μπάχαλο με τα σχολεία στην Κορινθία – θα λειτουργήσουν κανονικά και με ανοιχτά τα παράθυρα….

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νέο αλαλούμ προκλήθηκε μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να ειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στην Κορινθία.

Οδηγία να λειτουργήσουν κανονικά αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, τα σχολεία δεν λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω της χιονόπτωσης,

Σε δηλώσεις του χθες Τρίτη, ο περιφερειάρχης είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι “τα σχολεία πρέπει να κλείνουν μέσα από διαδικασίες συλλογικών οργάνων, θα πρέπει να συντρέχουν σοβαρές προϋποθέσεις για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση”.

Ανάστατοι οι γονείς από την απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στις περιοχές της Κορινθίας που υπήρξε ισχυρή χιονόπτωση. Λόγω κορωνοϊού τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν με ανοιχτά τα παράθυρα. Οι θερμοκρασίες σε αυτές τις περιοχές που υπήρχε πολύ χιονόπτωση δεν αγγίζουν τους 1 – 2 βαθμούς Κελσίου, για αυτό οι γονείς είναι ανάστατοι. Σε πολλές περιοχές της Κορινθίας οι δρόμοι έχουν πάγο και θα υπάρχει δυσκολία στη μετακίνηση των μαθητών.

Τα προαύλια σε πολλές περιοχές και χωριά των δήμων είναι ακόμα με χιόνι και πάγο.