Κυ. Απρ 28th, 2024

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στηρίζει τον αγώνα των μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου –   Όχι στην μετατροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου σε Πειραματικό (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η εκπαιδευτική κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη, όπως και το 2021(τότε στο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρής όπου με συντονισμένο αγώνα γονέων-εκπαιδευτικών απετράπη) με την  πρόταση για κατάργηση –μετατροπή του  1ο Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου σε Πειραματικό.

Ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας «εν κρυπτώ» προχωρά στον χαρακτηρισμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου ως Πειραματικό, παρά την συντριπτική διαφωνία των εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας. Φυσικά, δεν υπήρχε καμία πρόσκληση από μέρους του σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, πράγμα που μόνο ως αντι-συναδελφικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Σύλλογος μας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Κιάτου ενάντια στην χρόνια υποβάθμιση- υποστελέχωση των σχολείων και στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις καθηγητών (καθηγητές Βιολογίας, Πληροφορικής), τα κτηριακά προβλήματα ( έλλειψη εργαστηρίου Φυσικής-Χημείας) καθώς και για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Παρά τις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για στελέχωση των σχολείων , τεράστιες ελλείψεις συνεχίζουν να υπάρχουν και χιλιάδες ώρες από μαθήματα έχουν χαθεί.

Στην ίδια λογική κόστους φαίνεται πως είναι και ο Δήμος Σικυωνίων καθώς στο σχολείο δεν υπάρχει καθαρίστρια πλήρους ωραρίου, με αποτέλεσμα οι τουαλέτες να μένουν ακαθάριστες με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υγειονομικές συνθήκες των μαθητών.

Ο Σύλλογος μας πάγια έχει θέσει όλα αυτά τα ζητήματα με τα μεγάλα κτηριακά προβλήματα, τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας και τα χιλιάδες κενά που μένουν ακάλυπτα, τόσο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και σε Δημοτικά Συμβούλια.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε των αγώνα των μαθητών του  1ου Λυκείου Κιάτου που αγωνίζονται για να διαφυλάξουν την Δημόσια  εκπαίδευση.

Με το νέο νομοσχέδιο απαξιώνεται περαιτέρω ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Το πτυχίο χάνει την αξία του όντας ένα απλό χαρτί στο κυνήγι των προσόντων.

Ταυτόχρονα με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα μπουν περισσότεροι φραγμοί στους μαθητές λαϊκών και ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών στο να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη σύγχρονη γνώση, καθώς το δημόσιο πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται και λειτουργεί ως «επιχείρηση» για να επιβιώσει, ενώ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ψάχνουν για πελάτες που θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι αγώνες των μαθητών, οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις δεν είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα, ένα περιοδικό φαινόμενο χωρίς αιτία. Είναι η κραυγή των μαθητών άλλοτε πιο οργανωμένη και άλλοτε με τον αυθορμητισμό της νεότητας, ότι έχουν κουραστεί να ακούνε από όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές συνεχώς ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Παιδεία, ότι η ανάγκη για σύγχρονη μόρφωση είναι «κόστος».

Οι γονείς, οι καθηγητές και οι μαθητές όλοι μαζί ζούμε μέσα από τα σχολεία στο ίδιο καζάνι της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής. Η επίθεση στους μαθητές μας είναι η υπεράσπιση της τραγικής υποχρηματοδότησης της Παιδείας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των μαθητών μας, το δικαίωμα τους σε σύγχρονα σχολεία και δωρεάν εκπαίδευση!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους, είμαστε μαζί με τα παιδιά μας!