Σα. Μάι 4th, 2024

Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Απολογίες στους ανακριτές των πρώτων κατηγορουμένων για την επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια, Κυριακή 13 Αυγούστου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στη φυλακή οδηγούνται άλλοι επτά κατηγορούμενοι ενώ προφυλακιστέοι κρίθηκαν ήδη οι 24 από τους 35 συλληφθέντες που παρουσιάστηκαν σήμερα Κυριακή ενώπιον των τριών ανακριτών για τα άγρια επεισόδια της Ν. Φιλαδέλφειας.  Προσωρινά κρατούμενοι έχουν κριθεί ήδη 70 κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν χθες Σάββατο και την Παρασκευή και πλέον ανέρχονται σε 105 οι προφυλακιστέοι για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς και άλλων. Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ο 14ος τακτικός ανακριτής μετέβη νωρίτερα στον Ευαγγελισμό και έλαβε απολογία από έναν Κροάτη κατηγορούμενο που νοσηλεύεται φρουρούμενος .Πλέον το βάρος της έρευνας πέφτει στον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη, ο οποίος, σύμφωνα με τους συνηγόρους, διακρίνεται στα βίντεο ντοκουμέντα από την καταδρομική επίθεση των Κροατών οπαδών.