Σα. Απρ 27th, 2024

Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η  ομολογία της αδυναμίας παρουσίασης από την δημοτική αρχή, γραπτού χρονοδιάγραμματος με τις εργασίες που απομένουν, για  να ολοκληρωθεί το έργο της σύνδεσης του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ήλθε με τον πλέον επίσημο τρόπο και δια στόματος του αναπληρωτή δημάρχου κ. Τάσου Σακελλαρίου στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! 

Όταν οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων «Αλλάζουμε Μαζί» και «Δύναμη Δημιουργίας» κ. Γιάννης Καραπανάγος και κ. Μαρία Πρωτόπαππα αντίστοιχα,  έθεσαν μετά επιτάσεως, τα βήματα που έπρεπε να είχαν ήδη ακολουθηθεί για το συγκεκριμένο αίτημα, με γνώμονα  και την ομόφωνη απόφαση  128/25-10-2022  του Δ.Σ. του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

 Η κυνική παραδοχή αυτή, εντείνει τις ανησυχίες της κοινωνίας μας, καθώς ως γνωστόν και παρά τις προσπάθειες περί του αντιθέτου, η  κατασκευάστρια εταιρεία, πριν λίγες εβδομάδες,  απέσυρε το προσωπικό  και τα μηχανήματα κατασκευής  από τον όρχο του Ισθμού, το εν λόγω έργο εισήλθε στον 5ο χρόνο κατασκευής του, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί και παρέλκει ΑΔΙΚΑΙΟΛΌΓΗΤΑ και τέλος, οι αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις που αναδιανέμονται  συχνά – πυκνά, στην πόλη, σχετικά με το  πότε θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο έργο, προφανώς γίνονται  δίκην κινησιοθεραπείας  για να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά πλέον δεν πείθουν κανέναν !

Ενώ από μόνες τους, κατάντησαν έπεα πτερόεντα! 

Κατόπιν αυτών, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε την δημοτική αρχή, να πράξει το καθήκον της και για λόγους διαφάνειας, δημοκρατίας αλλά και  καθησυχασμού του κόσμου, που έχει πλέον αναστατωθεί με τις αρνητικές εξελίξεις,  να ασκήσει θεσμική πίεση στην  ΕΡΓΟΣΕ για να ικανοποιηθεί το προαναφερθέν δικαίο αιτήμα,  ώστε, αφενός μεν να ελέγχεται ανά πάσα ώρα και στιγμή, η πορεία του έργου , να μην επιτρέπονται αναίτιες παρεκκλίσεις από τα χρονοδιαγράμματα και αφετέρου  να ξεκαθαριστεί επίσημα, η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης και λειτουργίας αυτού του τόσο κρίσιμου για το αναπτυξιακό μέλλον του Λουτρακίου, συγκοινωνιακού  έργου, που θα αναβαθμίσει επί τα βελτίω την ποιότητα ζωής των 20.000 δημοτών και των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων παραθεριστών του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων με τρόπο μάλιστα φιλικό προς το περιβάλλον!

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για όλους και η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για τον Προαστιακό, υπογραμμίζει, πως δεν θα επιτρέψει άλλες καθυστερήσεις, αφού, κάθε ημέρα που χάνεται στο πεδίο των θετικών εξελίξεων,  συνιστά ημέρα πολυμορφικής  βλάβης στα  δημόσια συμφέροντά!

Δημήτρης Καραπατάς, Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό.