Σα. Απρ 27th, 2024

Πόσο κοστίζει το σπάνιο αγαπημένο αυτοκίνητο του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η αγάπη του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι μεγάλη και όπως φαίνεται παραμένει, τόσο για τον ίδιο όσο και για τα παιδιά του που (Μάξιμος και Ανδρέας) πραγματοποίησαν το αγωνιστικό τους ντεμπούτο.

Εκτός από τους αγώνες, ο Jigger τρέφει και τεράστια αγάπη για τα αυτοκίνητα. Η συλλογή του έχει σπάνια και ξεχωριστά μοντέλα, τόσο αγωνιστικά όσο και επιβατικά. Μεταξύ άλλων και μία Lancia Stratos η οποία έτρεχε παλιότερα σε αγώνες στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη Stratos του Jigger που διατηρείται σε τέλεια κατάσταση. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που η αξία του αυτή τη στιγμή ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1978 και διέπρεψε στους αγώνες, αρχικά στα χέρια του Σιρόκο. Αργότερα πέρασε στα χέρια του Jigger ο οποίος την ανακατασκεύασε και την έκανε σαν καινούργια. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τα αυτοκόλλητα που έχουν τοποθετηθεί πάνω της είναι γνήσια και έχουν έρθει από το εξωτερικό προκειμένου να είναι ακριβώς ίδια όπως ήταν όταν εμφανίστηκε το αυτοκίνητο στη ράμπα της εκκίνησης στο 25ο Ράλι Ακρόπολις.

Η πισωκίνητη Lancia Stratos εφοδιάζεται με κινητήρα V6 της Ferrari ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και προέρχεται από την Dino 246 GT. Με αυτό το αυτοκίνητο η ιταλική φίρμα κατέκτησε 3 παγκόσμια πρωταθλήματα (1974, 1975 και 1976) και έχτισε ένα μύθο που ακόμα και σήμερα αναπολούν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλον τον πλανήτη.

Να σημειώσουμε πως η η Lancia Stratos ψηφίστηκε ως το αγαπημένο αυτοκίνητο των Ελλήνων θεατών στον διαγωνισμό που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ράλι Ακρόπολις.

newsauto.gr