Πα. Μάι 3rd, 2024

Σάμος: Νεκροί δύο μαθητές που καταπλακώθηκαν από τοίχο – Τραυματισμένο παιδί μεταφέρεται στην Αθήνα (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νεκρά είναι τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 15 και 17 ετών, που καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου μέσα στην πόλη της Σάμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Χάρη Ζαβουδάκη, τα δύο παιδιά περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης και ο σεισμός προκάλεσε την πτώση ενός τοίχου. Το ΕΚΑΒ έβγαλε τα σώματα των παιδιών, χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως επιβεβαιώθηκε και από την Πυροσβεστική.

Kανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους ανέφερε ο Χάρης Ζαβουδάκης ο οποίος είπε ότι το αγόρι και το κορίτσι πέρασαν από έναν πολυσύχναστο δρόμο, πάνω από το λύκειο για να φτάσουν μέχρι την πλατεία και εκείνη την ώρα κατέρρευσε ο τοίχος.

Τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια των δύο παιδιών στη Σάμο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω tweet.

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Τη συντριβή της για τον χαμό των δυο παιδιών εξέφρασε η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τραυματίστηκε ένα παιδί – Μεταφέρεται στην Αθήνα

Ένας 14χρονος τραυματίστηκε στη Σάμο από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή βορείως του νησιού που στοίχισε τη ζωή σε δύο εφήβους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 14χρονος έχει υποστεί σοβαρά κατάγματα και μεταφέρεται στην Αθήνα με C-130.

Το ΕΚΑΒ έχει τον συντονισμό για την αερομεταφορά του παιδιού.

Ο τραυματίας αναμένεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού γύρω στις 21.00.

Καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν και η πυροσβεστική δεχόταν συνεχώς κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Οι ειδικοί από την πρώτη στιγμή ζητούσαν και ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τις ακτές, ειδικά από το βόρειο τμήμα του νησιού καθώς υπάρχουν ακόμα φόβοι για τα επόμενα 24ωρα για κάποιους μεγάλους μετασεισμούς και για νέα παλιρροϊκά κύματα. 

Ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι ο σεισμός μπορεί να ήταν και πάνω από 6,7 ρίχτερ και τοποθετείται στα 7 ρίχτερ. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν φόβοι για πολλούς και δυνατούς μετασεισμούς τα επόμενα 24ωρα. 

Μήνυμα έστειλε στους κατοίκους του νησιού μέσω του 112 η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με προειδοποίηση για τσουνάμι. Επίσης, οι ειδικοί ζητούν από τους κατοίκους να μην είναι κοντά σε κτίρια ιδιαίτερα παλιά για να μην υπάρξουν τραυματισμοί από καταρρεύσεις.

Όπως έγινε γνωστό μεταφέρονται από τη Μυτιλήνη στη Σάμο 70 συνοριοφύλακες προκειμένου να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής στο έργο τους. Αυτό αποφασίστηκε μετά και από καταγγελίες για λεηλασίες σε καταστήματα που έγιναν στο νησί. 

Οι εικόνες από την θάλασσα που βγήκε στην στεριά και καταγράφηκαν από το Samos 24 είναι συγκλονιστικές.