Πε. Μάι 2nd, 2024

Σε έξελιξη πυρκαγιές σε Αχαρνές και Κεφαλλονιά – Εκκενώθηκαν σπίτια (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 6 στα Λουρδάτα Κεφαλοννιάς, σε περιοχή όπου κοντά βρίσκονται σπίτια και καταλύματα. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα καταλύματα με τους τουρίστες να απομακρύνονται με πούλμαν. Ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στα Βλαχάτα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες,12 οχήματα & 1 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια. Την ίδια περίπου ώρα ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στα Βλαχάτα.

Όπως αναφέρει το kefaloniapress έχει ξεκινήσει η εκκένωση της περιοχής συντεταγμένα με τους τουρίστες να έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και να ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στα πούλμαν για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στις Αχαρνές και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους και Λεωφ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της, κινητοποιήθηκαν άμεσα 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 1 ελικόπτερο.

Πηγή: kefaloniapresskefalonitikanea, iefimerida.gr