Σα. Απρ 27th, 2024

Στο Λουτράκι θα πραγματοποιηθεί το 4ο συνέδριο φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το 4ο  Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2023, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, στο Λουτράκι.

Στη διοργάνωση, συμμετέχουν ενεργά οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ενώ θα το παρακολουθήσουν φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου από όλη την Ελλάδα, καθώς και φορείς της φαρμακευτικής αγοράς.

Με κεντρικό θέμα «Ο φαρμακοποιός, ένας καθημερινός ήρωας», το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στις Υπηρεσίες Υγείας, που αναβαθμίζουν τον ρόλο του σύγχρονου Φαρμακείου και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και τη Δημόσια Υγεία.

Στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το φαρμακείο, σημείο ευαισθητοποίησης κατά της βίας», αφιερωμένο στη μνήμη της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, και θα παρουσιαστεί επικαιροποιημένη η εκπαιδευτική δράση – πρωτοβουλία του ΦΣΚ στα σχολεία της Κορινθίας «Το Φάρμακο: ίαμα και δηλητήριο», ακολουθώντας το παράδειγμα του Φ.Σ. Ροδόπης.

Την εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο, με θέμα «Ο Φαρμακοποιός, ένας καθημερινός ήρωας», που αποτελεί μια σύντομη περιήγηση στον χάρτη του συνεδρίου, των ομιλιών, αλλά και της πόλης που το φιλοξενεί, θα πραγματοποιήσει ο Δημήτριος Τσιριμπής, γενικός γραμματέας Φ.Σ. Κορινθίας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και του ΙΔΕΕΑΦ.