Κυ. Απρ 28th, 2024

Συμβολική διαμαρτυρία στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στην Κόρινθο (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σήμερα πέμπτη 3 Ιουνίου, η Διοίκηση και τα Σωματεία μέλη της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου ,κάναμε μια συμβολική αλλά ουσιαστική κατάληψη στο ΣΕΠΕ Ν. Κορινθίας , στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει δώσει σε διαβούλευση η κυβέρνηση .

Η μετατροπή της επιθεώρησης εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή , εκτός ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με διεθνείς συνθήκες ,σε συνδυασμό με το ότι επιβάλει ότι ο απλός εργαζόμενος  έχει την ίδια διαπραγματευτική ισχύ με τον βιομήχανο , ουσιαστικά απογυμνώνουν και από το τελευταίο αποκούμπι που είχαν, όλοι οι άνθρωποι του μόχθου όταν τους έκλεβαν τον ιδρώτα τους τα τρωκτικά της μεγαλο εργοδοσίας .

Η επιθεώρηση εργασίας πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του υπουργείου εργασίας που πρέπει να τιμάει τον τίτλο του και να είναι πραγματικά υπουργείο εργασίας και όχι υπουργείο ΣΕΒ , πρέπει να έχει την ευθύνη και την πολιτική ευθιξία να αναλαμβάνει τις ευθύνες, όταν καταπατούνται και καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων από κάποιους ανάλγητους εργοδότες .

Ίσως είναι η τελευταία μας τέτοια δράση, αφού μετά την ψήφιση αυτού του αντεργατικού νομοσχεδίου καταλύεται το δικαίωμα της αντίδρασης και της απεργίας ,η σύλληψη όλων των συνδικαλιστών θα είναι βέβαιη αφού ποινικοποιείται το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους σκεπτόμενους συνανθρώπους μας στην απεργιακή μας συγκέντρωση την πέμπτη 10 Ιούνη στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου