Δε. Μάι 6th, 2024

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is kanelopoulos.gif

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά πραγματοποίησαν μέλη του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Ο υφυπουργός κ. Τουρνάς υποδέχτηκε σε θερμό κλίμα τους εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι ανέρχονται πανελλαδικά σε 2.500 άτομα. Οι εκπρόσωποι του εξέφρασαν τα δικά τους αιτήματα μιας και στις 31 Οκτωβρίου θα βρίσκονται εκτός, αποδυναμώνοντας το πυροσβεστικό σώμα, εν μέσω δύσκολου χειμώνα με απρόβλεπτες για την χώρα μας επικείμενες καταστροφές

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά, πραγματοποίησαν σήμερα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Αλέξανδρος Καραδελής, ο Αντιπρόεδρος Β’, Αθανάσιος Ψαρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Ευάγγελος-Άγγελος Τσουκαλάς. Μείζον θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το εργασιακό μέλλον και την απορρόφησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.

Ο κ. Υφυπουργός τους ενημέρωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για πρόσληψη προσωπικού, ωστόσο πρέπει να ξεπεραστούν κάποια νομικά και οικονομικά ζητήματα. Παράλληλα, δήλωσε ότι υπάρχει η πρόθεση για προτεραιότητα των Εποχικών σε μια ενδεχόμενη προκήρυξη, λόγω της εργασιακής εμπειρίας που διαθέτουν.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό του ΠΣ, Αντιστράτηγο, κ. Στέφανο Κολοκούρη. Το θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της αξιοποίησής μας από το ΠΣ. Ο κ. Αρχηγός, υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξή του, προκειμένου να απορροφηθούν στο ΠΣ χωρίς ηλικιακά εμπόδια, ενημέρωσε για την έκθεση με τα οργανικά κενά του ΠΣ που ετοιμάζει, προκειμένου να την παραδώσει στην Πολιτική Ηγεσία.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θερμό κλίμα και πιστεύουμε ότι η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία μας θα στηρίξει τους εποχικούς πυροσβέστες όταν έρθει η ώρα.

Ως Σωματείο καλούμε τα μέλη μας αλλά και κάθε Εποχικό Πυροσβέστη, να είναι σε εγρήγορση, καθώς η εργασιακή μας αποκατάσταση θα εξασφαλισθεί μέσα από αγώνα. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για την κινητοποίηση που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.