Πα. Μάι 3rd, 2024

Τι συμβαίνει με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στις 5 Μαΐου ο Άρειος Πάγος αναμένεται να αποφασίσει για τον κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και κατά πόσο θα επιτραπεί στον καταδικασμένο πρώην βουλευτή να συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου. 

Την ίδια ώρα, σε συμφωνία έχει επέλθει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο να ηγηθεί ο τελευταίος του πολιτικού σχηματισμού «Έλληνες – Εθνικό κόμμα», σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοπόννησος». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπεται επίσης να αλλάξει  τόσο το καταστατικό, όσο και ολόκληρη η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος «Έλληνες»  πριν από την κρίση του Αρείου Πάγου, ως προς την ανακήρυξη των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών, στις 5 Μαΐου. 

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος, εφόσον ο Άρειος Πάγος επιτρέψει τη συμμετοχή του πολιτικού σχηματισμού στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτού θα ηγηθεί ο Καλαβρυτινός -πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αντί του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Ο καταγόμενος από την Κέρτεζη Αχαΐας -που έχει υπηρετήσει και στην Πάτρα – ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος».

Η «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει ότι το τελευταίο δίμηνο πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία προκειμένου ο κ. Κανελλόπουλος ν’ αναλάβει την ηγεσία των «Ελλήνων».