Πα. Απρ 26th, 2024

Το πρώτο βήμα της συμμετοχής μας στο ΣΒΑΚ είναι εδώ! Η γνώμη σας είναι ιδιαίτερα σημαντική! Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ομάδα εργασίας που θα δημιουργήσει μαζί με τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας για το Δήμο μας, προσκαλεί όλους τους κατοίκους, επαγγελματίες, φορείς —ανεξαρτήτως ηλικίας— να συμπληρώσετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο.
Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει ως στόχο να καταγράψει τα βασικά χαρακτηριστικά (ανάγκες, συνήθειες, επιλογές, προβλήματα, δυνατότητες και ευκαιρίες) της καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων και επαγγελματιών εντός του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Επίσης, μέσα από αυτό το ερωτηματολόγιο σας δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης απόψεων και ιδεών σχετικά με τα παρεχόμενα μέσα και τρόπους μεταφοράς.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
Η γνώμη σας είναι ιδιαίτερα σημαντική! Απαντήστε στις ερωτήσεις και βοηθήστε μας να σχεδιάσουμε καλύτερα το ΣΒΑΚ Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.
Τα ερωτηματολόγια θα συμπληρωθούν ανώνυμα και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας. Ο χρόνος συμπλήρωσης δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στείλτε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@xylokastro.gov.gr και μετά χαράς θα σας απαντήσουμε.
Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.
https://forms.gle/3hs9dFm6j1LmiYXA6

Τι είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ);
Το ΣΒΑΚ είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής του Δήμου με σκοπό την κάλυψη των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων και τη μεταφορά αγαθών στον αστικό και περιαστικό ιστό προς διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής. Περιλαμβάνει θέματα όπως ενίσχυση της δημόσιας συγκοινωνίας ασφαλής κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων, προώθηση περιβαλλοντικά φιλικών τρόπων μετακίνησης (ποδήλατο, περπάτημα), προσβασιμότητα ευάλωτων ομάδων (ηλικιωμένοι, παιδιά, άτομα με κινητικά προβλήματα) κ.α. Το ΣΒΑΚ θα βοηθήσει να καταγραφούν τα προβλήματα αυτά και να αποφασιστεί συλλογικά πώς Θα επιλυθούν με τον πιο αποτελεσματικό, περιβαλλοντικά φιλικό και κοινωνικά επωφελή τρόπο. Παράλληλα, θα συμβάλει στη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, κυρίως ιδιωτικής χρήσης, στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων στον τομέα των μεταφορών, στην καλύτερη διαχείριση της πρόσβασης των οχημάτων διανομής, σε οργάνωση της στάθμευσης και την αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της χρήσης του οδικού δικτύου, την υποστήριξη της συνδυασμένης χρήσης των μέσων μεταφοράς και τον σχεδιασμό των αστικών μεταφορών.
Τέλος θα αποτελεί το βασικό εργαλείο του Δήμου για την αναζήτηση πόρων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που Θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων.

Ποιος ο ρόλος των κατοίκων και των επισκεπτών;
Στην σύνταξη του ΣΒΑΚ συμμετέχουν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες της περιοχής, συνεργαζόμενοι με εξειδικευμένους επιστήμονες και τον Δήμο (ομάδα εργασίας του ΣΒΑΚ). Καλούνται να συμμετέχουν στις ανοιχτές συναντήσεις να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια και να καταθέσουν τις ανάγκες τους τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις ή τυχόν δικές τους ιδέες και επιθυμίες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Γιατί να συμπληρώσετε αυτό το ερωτηματολόγιο;
Συμπληρώνοντας αυτό το ερωτηματολόγιο, βοηθάτε την ομάδα εργασίας του ΣΒΑΚ:
•    να καταγράψει τα προβλήματα του Δήμου και να αξιολογήσει την βαρύτητα καθενός από αυτά
•    να εντοπίσει ποιες ομάδες πληθυσμού αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες
•    να θέσει τις σωστές προτεραιότητες λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις προτάσεις των άμεσα ενδιαφερόμενων
•    να βρει τις λύσεις που «ταιριάζουν» περισσότερο στο Δήμο μας
•    να σχεδιάσει δημόσιους χώρους προσβάσιμους και ασφαλείς για όλους
•    να βρει τους κατάλληλους τρόπους για να περιοριστεί η ρύπανση, ο θόρυβος και τα ατυχήματα
•    να σχεδιάσει προτάσεις για την βελτίωση της εικόνα της περιοχής, την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και την αύξηση των θέσεων εργασίας.