Κυ. Απρ 2nd, 2023

Πρόγραμμα – Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2018 στο Ξυλόκαστρο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ορίζεται γενικός τριήμερος Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.

 Παρασκευή    26-10-2018 πρωϊνή   Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
 
Κυριακή  

28-10-2018  ώρα 07:30    Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
28-10-2018  ώρα 09:30    Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Οδηγών και Σωματείων με Λάβαρα, στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό ” Αγίου Βλασίου”.
28-10-2018  ώρα 09:45        Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Οδηγών, Σωματείων, Συλλόγων.
28-10-2018  ώρα 09:55    Είσοδος Αρχών. Είσοδος επισήμων.
28-10-2018  ώρα +-10:00      

Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου επίσημη Δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των Εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι, οι τιμημένοι με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου κ. Μπάικας Νικόλαος. Οι οδηγοί στην είσοδο του Ναού  θα σχηματίσουν διάδρομο για  τη Διέλευση των Αρχών.
Μετά  τη δοξολογία :     Προσκύνημα λαού και μαθητών όλων των Σχολείων, Οδηγών, που θα προσέλθουν συντεταγμένοι, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ. Θα ακολουθήσουν με την παρακάτω τάξη:
 1.Επιμνημόσυνη δέηση 2. Κατάθεση στεφάνων 3. Προσκλητήριο πεσόντων 4. Ενός λεπτού σιγή 5. Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική. Τέλος τελετής – Αποχώρηση.
Οι Οδηγοί θα ραίνουν το Μνημείο την ώρα της Επιμνημόσυνης Δέησης με λουλούδια.
 

 ώρα  11:15            Π  Α Ρ Ε Λ Α Σ Η      Τ Μ Η Μ  Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.    

Θ Ε Σ Ε Ι Σ    Σ Τ Η Ν    Ε Ξ Ε Δ Ρ Α
 Στην πρώτη σειρά ο Δήμαρχος και ο Δ/ντής του εκάστοτε παρελαύνοντος τμήματος, του οποίου τη θέση θα καταλαμβάνει ο επόμενος Δ/ντής και ούτω καθ’ εξής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου, οι Ιερείς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και οι Επικεφαλείς της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας. Ακολουθούν στις επόμενες σειρές οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι. Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι Εφημέριοι. Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου οι κ.κ. Ιωάννης Σαλωνίτης, Βασίλειος Παρίδης.

Εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του δήμου μας και βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: 
ΣΑΒΒΑΤΟ 27-10-2018 ώρα  18:00     ΘΕΑΤΡΟ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr