Τρ. Απρ 30th, 2024

«Επανεκκίνηση» και για τα μουσεία – Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αρχαία Αγορά Αθηνών

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Επανεκκίνηση» κάνουν σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου τα μουσεία όλης της χώρας, μετά από τρεις μήνες που παρέμειναν κλειστά λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό. Συμβολική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός ,  Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και χωρίς ανοιχτά μουσεία. Χαιρόμαστε πολύ που σήμερα ανοίγουν πια και όλα τα μουσεία μας για όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Oι αρχαιολογικοί χώροι έχουν ανοίξει ήδη εδώ και έναν μήνα.

Ο κ.Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και η ασφάλεια των εργαζόμενων. «Γι’ αυτό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το άνοιγμα αυτό, την μετα-κορονοϊό εποχή, θα γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια» εξήγησε.

Επανέλαβε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, αλλά -όπως είπε- «θέλουμε η εμπειρία της επαφής με τον ελληνικό πολιτισμό να είναι όσο το δυνατόν πιο αυθεντική. Και αυτό ακριβώς, με τη μεγάλη υποστήριξη και τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού, μπορούμε να το εξασφαλίσουμε».

Κανόνες ασφαλείας

Υπέροχα και μοναδικά μουσεία, αρχαιολογικά και μη, τα μουσεία ανοίγουν τις πύλες τους και περιμένουν τους επισκέπτες, με τους επικεφαλής και εργαζόμενους να έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όσο για τους κανόνες που οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν για την προστασία τους, υπενθυμίζεται μεταξύ άλλων

  • η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μ. για τους ανοικτούς χώρους και 2 μ. για τους κλειστούς),
  • η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας και
  • η συμμετοχή ως και 8 ατόμων στις ομαδικές ξεναγήσεις.

Πηγή ΕΡΤ