Τρ. Μάι 24th, 2022

Το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών (live)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στις 14:30 μετά το μεσημέριαναμένεται να πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, λόγω του μεγάλου αριθμού των ομιλητών.

 

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από ένα ιστορικό γεγονός, μετά από σχεδόν 30 χρόνια αδράνειας και απανωτών εθνικών υποχωρήσεων και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο εξαντλητικών διαπραγματεύσεων», τόνισε στην χθεσινή συζήτηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία, διχαστικό λόγο και ένδεια επιχειρημάτων.

Η Συμφωνία των Πρεσπώναποτελεί εθνική ήττα, που έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού και εθνικό λάθος, που προσβάλλει την αλήθεια και την Ιστορία της χώρας, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και διαμήνυσε ότι εφόσον αναλάβει πρωθυπουργός θα θέσει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.

Η κυβέρνηση παρέδωσε όλα τα διαπραγματευτικά όπλα της χώρας, σημείωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛΦώφη Γεννηματά.

Λέμε όχι σ’ αυτήν τη συμφωνία, και στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, υπογράμμισε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ομάδα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής, επεξεργάζεται τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι οι Έλληνες θα μιλάνε για την μαύρη νύχτα, και για προδοσία ιστορίας αιώνων

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παύει η μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία» από τους γείτονές μας, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Χρέος της επόμενης Βουλής είναι να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ψηφίζω την κύρωση της Συμφωνίας, αψηφώντας το κομματικό κόστος, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

ΠΗΓΗ:ert.gr