Πα. Απρ 26th, 2024

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ π. ΛΟΓΓΙΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γίνεται γνωστό ότι την προσεχή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 31 Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Βοηθό Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως μας θα τελέσει λειτουργών στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου την εις Πρεσβύτερον

Χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Λογγίνου Αρχόντη, αδελφού της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου. Ο π. Λογγίνος (κατά κόσμον Χαράλαμπος) Αρχόντης του Δημητρίου, από το Λουτράκι καταγόμενος, μονάζει στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού από το έτος 2000. Εχειροτονήθη Διάκονος, για τις ανάγκες της Μονής της μετανοίας του το έτος 2016, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και υπηρετεί σ᾿ αυτήν ευόρκως έως σήμερα.

Καλούνται οι πιστοί να ενισχύσουν με την παρουσία και την προσευχή τους τον π. Λογγίνο στην νέα διακονία, που αναλαμβάνει με την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του, ώστε ο Θεός να κρατύνει, φωτίζει και καθοδηγεί αυτόν εις την περαιτέρω ένθεη πορεία του προς δόξαν του Αναστάντος Χριστού, έπαινον της Τοπικής μας Εκκλησίας, εύκλειαν της Ι. Μονής της μετανοίας του και ψυχική σωτηρία του ευσεβούς Λαού και αυτού του ιδίου.