Σα. Απρ 27th, 2024

Νεμέα: «Εκλογικό προξενειό» για να αντιμετωπιστεί ο Ανδριανάκος;

Κοινοποίηση ειδήσεων

Άρθρο της Χριστίνας Τσιορωτά*

Τάραξε τα μέχρι πρότινος λιμνάζοντα εκλογικά νερά της Νεμέας η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Βαγγέλη ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΥ και φυσικά έβαλε τέλος στο σενάριο που πολύ θα ήθελαν να ισχύει οι λοιποί υποψήφιοι δήμαρχοι -και όχι μόνο – αυτό της μη καθόδου του! Η δε παράλληλη ανακοίνωση – δήλωση 15 υποψηφίων με τον συνδυασμό του – παλαιών και νέων – ότι τον στηρίζουν και τον βλέπουν σαν τη μοναδική αξιόπιστη λύση για να βγει η Νεμέα από τη στασιμότητα και την έλλειψη έργων, έδειξε την δύναμη του υποψηφίου Δημάρχου καταδεικνύονταςπαράλληλα τη νέα φιλοσοφία του συνδυασμού του, περί πλουραλιστικής ομάδας απ’ όλους τους χώρους κοινωνικούς και πολιτικούς, που έχει σαν μοναδική αφετηρία το καλό της Νεμέας!

Τα αντίπαλα στρατόπεδα, επαναπαυμένα στην εκτίμηση της μη καθόδου του, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Ανδριανάκου άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να ανακόψουν την πορεία του προς τη δημαρχία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι αυτές τις μέρες στη Νεμέα γίνεται ένα ιδιότυπο «προξενειό» μεταξύ των κ.κ Φρούσιου και Καραχοντζίτη με τον δεύτερο να πρέπει να εγκαταλείψει, πολύ σύντομα είναι αλήθεια, το σλόγκαν του περί «νέου και άφθαρτου», αφού αφενός ο Κώστας Φρούσιος δεν μπορεί να υπηρετήσει κάτι τέτοιο, όντας και στο παρελθόν πολλές φορές δημοτικός σύμβουλος, αφετέρου, υποψήφιοι που θεωρείται βέβαιο πως βρίσκονται στην ομάδα Καραχοντζίτη, έχουν επίσης πάρα πολλές εκλογικές αναμετρήσεις στο ενεργητικό τους.

Σ’ αυτό το «προξενειό» ρόλο σημαντικό φαίνεται να κρατά και ο άνθρωπος που φαινόταν μέχρι σήμερα να γίνεται δήθεν προσπάθεια και από τους δυο συνδυασμούς (Φρούσιου αλλά και Καραχοντζίτη) να μπει στο περιθώριο, ο σημερινός Δήμαρχος.

Ο Κώστας Καλαντζής «προικοδοτεί» εως ώρας και τους δυο συνδυασμούς με υποψηφίους δικούς του, εν ενεργεία σήμερα δημοτικούς συμβούλους,δείχνοντας πως ουσιαστικά εκείνος θα αποφασίσει για το ποιος θα έχει τον πρώτο και -πολύ πιθανόν – τον τελευταίο λόγο στο νέο σχήμα που θα δημιουρηθεί, ώστε να διατηρήσει με αυτόν τον τρόπο την δημαρχία, ορίζοντας τον διάδοχο του ή μπαίνοντας στο τέλος – ως ο «μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει» τον «κακό» Ανδριανάκο – επικεφαλής ο ίδιος.

Οι κινήσεις αυτές του Δημάρχου δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην περιοχή αφού δείχνουν την διάθεση ο ίδιος να έχει λόγο στην επόμενη ημέρα της Νεμέας, πράγμα που δεν φαίνεται να συμμερίζονται και να επιθυμούν πλέον οι Νεμεάτες. Παράλληλα όμως προβληματίζουν και οι διαθέσεις των δυο υποψηφίων που προικοδοτούνται από τον κ. Καλαντζή, για το πώς θέλουν να λειτουργήσουν τα αυτοδιοικητικά της περιοχής.

Σε αυτό το παζλ σημαντικό ρόλο έχουν αναλάβει και διάφοροι επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι προσπαθούν με την δική τους δύναμη και επιρροή να ενισχύσουν τους συγκεκριμένους συνδυασμούς, δείχνοντας ότι θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του Δήμου, χωρίς όμως να εκθέτουν τον εαυτό τους με υποψηφιότητα, καθώς και κομματικά στελέχη από την πρωτεύουσα Κόρινθο, το ξαφνικό ενδιαφέρον των οποίων για τα αυτοδιοικητικά της Νεμέας, το λιγότερο που προκαλεί είναι ερωτηματικά, ενώ δείχνουν να αγνοούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Νεμέα έχει ταχτεί και σ’ αυτές τις εκλογές, στο πλευρό του κ. Ανδριανάκου.

Και όλο αυτό το παρασκήνιο συμβαίνει αναγνώστη μου, προκειμένου να κατορθώσουν να αντιμετωπίσουν την υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν το προξενειό ευδοκιμήσει ή όχι!

Εάν οι άνθρωποι που πρεσβεύουν το «νέο και άφθαρτο» και το καλό της Νεμέας θα συνασπιστούν με το «παλαιό» του κ. Φρούσιου, τον Δήμαρχο κ. Καλαντζή και διαφόρων ειδών επιχειρηματίες. Γιατί αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας για όλα τα παραπάνω αλλά και για τα μέσα που κάποιοι χρησιμοποιούν σ’ αυτή την «επιχείρηση», τότε έχουμε να κάνουμε με τακτικές αναχρονιστικές και παλαιοκομματικές και προσπάθειες ελέγχου του Δημαρχείου, που σίγουρα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ θέση στο αύριο της Νεμέας, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύουν με τον πιο ηχηρό τρόπο το έντιμο και αξιόλογο του συνδυασμού «Μαζί για τη Νεμέα», αλλά και το ποιος είναι τι. Πράγμα πολύ σημαντικό για τις επερχόμενες εκλογές.

* Η Χριστίνα Τσιορωτά είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1 και δημοσιογραφεί από το 2001 όταν και ολοκλήρωσε τις σπουδές της.