Σα. Απρ 27th, 2024

Έκτακτα μέτρα στα σύνορα μετά τις απειλές Ερντογάν- Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Πεντάγωνο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, με τους 33 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και τις «απειλές» του Ερντογάν ότι ανοίγει τα σύνορα προς την Ευρώπη για να περάσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες των Σύρων προσφύγων.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ η Ελλάδα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία και στην Τουρκία. Από τα ξημερώματα, εκατοντάδες μετανάστες έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται πως οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν σήμερα για διαβουλεύσεις όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία βάσει του Άρθρου 4 της συνθήκης της συμμαχίας κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών σε αεροπορική επιδρομή των συριακών δυνάμεων στην περιοχή της Ιντλίμπ.

«Σήμερα το Συμβούλιο του NATO συναντάται κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας για να διαβουλευτεί βάσει του άρθρου 4 της ιδρυτικής Συνθήκης του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στη Συρία», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ στο Twitter.

Βάσει του Άρθρου 4 ένας σύμμαχος μπορεί να ζητήσει διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ αν πιστεύει ότι απειλείται η εδαφική του ακεραιότητα, η πολιτική του ανεξαρτησία ή ασφάλεια.

Πηγή: onalert.gr