Σα. Απρ 27th, 2024

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Όλοι εμείς, οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Κορινθίας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 18-2-2022 στην Διεύθυνση Αγροτικής  Οικονομίας της Π.Ε. Κορινθίας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδιαφορία της κυβέρνησης στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Τα προβλήματα μας πνίγουν!

Η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών στα αγροεφόδια, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του ρεύματος, η έλλειψη σύγχρονων υποδομών που θα στηρίζουν την βελτίωση των συνθηκών στην παραγωγή, η μη αποζημίωση της παραγωγής και του κεφαλαίου στο 100% από όλες της ζημιογόνες αιτίες, είναι ζωτικής σημασίας αγροτικά αιτήματα από τα οποία κρίνεται η επιβίωση των αγροτοκτηνοτρόφων. 

Καταγγέλλουμε την άρνηση της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με τα φλέγοντα αγροτικά προβλήματα και να δώσει λύσεις, καθώς και τη προσπάθειά της να συκοφαντήσει το αγροτικό κίνημα και τους αγώνες του, να παραπλανήσει τον λαό σχετικά με τις δίκαιες αγωνιστικές διεκδικήσεις μας. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα επιβίωσης, μαζί με τους υπόλοιπους βιοπαλαιστές αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων και διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης
  • Μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών και όλων όσων έχουν υποστεί καταστροφή στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους.