Πε. Μάι 2nd, 2024

Ζελένσκι: Ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων φέρεται να μαίνονται στην περιοχή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Τσερνόμπιλ, κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας.

Την πληροφορία μετέδωσε ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν την πυρηνική εγκατάσταση του Τσερνόμπιλ. Οι υπερασπιστές μας δίνουν τη ζωή τους ώστε η τραγωδία του 1986 να μην επαναληφθεί», έγραψε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι πρόκειται «για κήρυξη πολέμου κατά ολόκληρης της Ευρώπης».

Ρωσικά στρατεύματα από την πλευρά της Λευκορωσίας εισήλθαν σήμερα σε μια περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, έγινε γνωστό από έναν σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, καθώς συνεχίζονται οι μάχες στη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο. “Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ.

Πηγή: in.gr, newsit.gr