Πα. Απρ 26th, 2024

Κόρινθος: Παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Ριζά “ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ” (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στον πολυχώρο ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, στην Κόρινθο, το βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ, τα ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΜΗΜΑ Γ.Α.Κ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ συνδιοργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Ριζά “ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ”.

Αρχικά, η Πηνελόπη Μπισμπίκη, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου ΚΙΒΩΤΟΣ, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές, τον συγγραφέα και το κοινό, έδωσε τον λόγο στην ιστορικό Φωτεινή Τσιρώνη, η οποία έχοντας τον συντονισμό της παρουσίασης μίλησε για τον συγγραφέα και το βιβλίο. 

Στην συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Τμήματος Γ.Α.Κ. Κορινθίας Παναγιώτης Ντάγκαλος και Αντώνης Τσιόγκας, αφού μίλησαν για το Τμήμα Γ.Α.Κ. Κορινθίας και την αποστολή του, πλαισίωσαν την βιβλιοπαρουσίαση με έκθεση ψηφιακών τεκμηρίων, από την χρονική περίοδο που καλύπτει τι βιβλίο του Σωτήρη Ριζά.

Τέλος, ο ίδιος ο συγγραφέας μίλησε για την αφορμή συγγραφής του βιβλίου, για την αξιοποίηση των νέων αρχειακών στοιχείων που αποδόθηκαν στην έρευνα και παρουσίασε συνοπτικά το περιεχόμενο του βιβλίου του κάνοντας αναφορά σε πρόσωπα και γεγονότα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Τόσο κατά την παρουσίαση, όσο και κατά την διάρκεια συνομιλίας του με το κοινό, που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση, ο συγγραφέας έμεινε πιστός στην αντικειμενικότητα, που αποτελεί το πρώτιστο χρέος του ιστορικού.