Κυ. Απρ 28th, 2024

Νέα άνοδο στην τιμή του φυσικού αερίου φέρνει η επιφυλακτικότητα στο διπλωματικό πεδίο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Άνοδος 6,5% καταγράφεται στην τιμή του φυσικού αερίου, που διαμορφώνεται στα 74 ευρώ. Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 1,5% με την τιμή να διαμορφώνεται στα 93 ευρώ.

Επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής τηρούν και οι επενδυτές στα χρηματιστήρια όπου καταγράφονται ήπιες πιέσεις το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς μια σειρά από ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών, όπως η Airbus, η Kering και η Commerzbank, ενίσχυσαν τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για την νέα ένταση σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2% στις 10:13 ώρα Ελλάδας. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,6%, ο γερμανικός DAX κατά 0,3% και ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,2%.

Η γαλλική εταιρία ειδών πολυτελείας Kering κατέγραψε άλμα 5,4% αφού ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις τέταρτου τριμήνου. Οι μετοχές των ομοειδών της LVMH και Hermes ενισχύθηκαν πάνω από 1%, έκαστη.

Πηγή: skai.gr