Πε. Μάι 2nd, 2024

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ – Τις 183.000 έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότερα από 183.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες, με τις περισσότερες νέες μολύνσεις να αφορούν την Βραζιλία, όπου καταγράφηκαν πάνω από 50.000, ενώ ακολούθησαν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Η ανησυχία επιστρέφει και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 3 νεκροί και 537 κρούσματα είναι ο νεότερος απολογισμός στην Γερμανία όπου ο ρυθμός αναπαραγωγής του κορονοϊού έχει αυξηθεί πλέον στο 2,88. Μία από τις εστίες εξάπλωσης έχει εντοπιστεί σε αγορά κρεάτων στην πόλη Γκίτερσλο, στην βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, όπου 1300 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Στο μεταξύ στην πόλη Γκέτιγκεν της κεντρικής Γερμανίας,αυξάνεται η αστυνομική παρουσία, μετα τις ταραχές που ξέσπασαν το Σάββατο, όταν κάτοικοι ενός συγκροτήματος κατοικιών, οι οποίοι είχαν τεθεί σε καραντίνα. προσπάθησαν να παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην Χάγη σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και ομάδες νεαρών που ζητούσαν άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Έφιπποι αστυνομικοί έκαναν έφοδο, ενώ άλλοι χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση εναντίον των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ειδικά για την απαίτηση των αρχών να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου σε καταστήματα και άλλους κλειστούς χώρους. Στα επεισόδια πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν ποδοσφαιρικών ομάδων ενώ προσήχθησαν τουλάχιστον 400 άτομα.

Στην Αυστραλία τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται ανησυχητικά στην πολιτεία της Victoria αποφάσισαν να επαναφέρουν τα μέτρα περιορισμού στην πρωτεύουσα Μελβούρνη.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελος

Πηγή: ΕΡΤ με στοιχεία  του ΑΠΕ-ΜΠΕ