Κυ. Μάι 5th, 2024

Ξανά στην κατάσβεση το ρωσικό «θηρίο» Beriev, που παρουσίασε βλάβη νωρίτερα

Πυρκαγιά στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021. Η φωτιά ξέσπασε ανατολικά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Προσωρινή βλάβη δεν κατόρθωσε να καθηλώσει το ρωσικό “υπερόπλο” της Πυροσβεστικής, Beriev-200, καθώς μετά από τη σχετική επισκευή το αεροσκάφος ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών.Το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200 παρουσίασε νωρίτερα σήμερα μικρή βλάβη σε αισθητήρες, σύμφωνα με πηγή στην αρμόδια ομάδα επισκευής του αεροσκάφους.Γρήγορα, όμως, το πρόβλημα επιλύθηκε και το αεροσκάφος ρίχτηκε ξανά στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πολλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, με το σοβαρότερο να εντοπίζεται στην Εύβοια.Η ίδια πηγή διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για βλάβη στον κινητήρα του αεροσκάφους που θα το υποχρέωνε να καθηλωθεί για 24-48 ώρες στο αεροδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος είχε καίριο ρόλο και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, ενώ έχει επιχειρήσει σε πολυάριθμα πύρινα μέτωπα από την αρχή του φετινού καλοκαιριού.

Πηγή: sputniknews.gr