Σα. Απρ 27th, 2024

Ξεκίνησαν οι βροχές με τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα πρώτα φαινόμενα για φέτος ξεκίνησαν , με τον κρατικό μηχανισμό να καλείται να αντιμετωπίσει επικίνδυνα φαινόμενα παρόμοια με τα χθεσινά.Μεγάλες εκτάσεις πλέον δίχως δάση, απειλούν κατοικημένες περιοχές θέτοντας άμεσα τις ζωές των κατοίκων αλλά και τις περιουσίες σε κίνδυνο μιας και δεν μπορούν να συγκρατήσουν ούτε μιας ημέρας δυνατή βροχή!

Η Πυροσβεστική υπηρεσία όπως πάντα βρίσκεται “επί ποδός” για την παροχή βοήθειας και την απάντληση υδάτων, όταν και όπου χρειάζεται, με το προσωπικό της να πασχίζει ακόμα και τους χειμερινούς μήνες για βοήθεια από νέα χέρια και μερικές μέρες ανάπαυλας μιας και το καλοκαίρι που πέρασε “γονάτισε” μπροστά στα δεινά που η χώρα μας ήρθε αντιμέτωπη. 

Οι πολίτες αναζητούσαν πυροσβέστες το καλοκαίρι.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο και τώρα.
Να σημειωθεί πως η δύναμη του σώματος είναι :10.773 Μόνιμοι, 3.850 5ετούς Θητείας και 2.500 Εποχιακοί Πυροσβέστες με το σύνολο του Πυροσβεστικού Προσωπικού να ανέρχεται σε 17.123
Στις 31 Οκτωβρίου ο μηχανισμός επιλέγει με βάση τα σημερινά δεδομένα να μην ανανεώσει τη σύμβαση των 2500 (συμβασιούχων) εποχικών, έτσι θα απολυθούν από το σώμα.

Ας ελπίσουμε πως αυτή η κίνηση δεν θα έχει τραγικά αποτελέσματα στην προστασία των πολιτών.
(Με τον νόμο 3938/11 υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ανανέωσης σύμβασης τους ώστε να συνεχίσουν την προσφορά τους ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης)”