Σα. Απρ 27th, 2024

Ρωσία: Αναβίωσε στη Μόσχα η θρυλική παρέλαση του Κόκκινου Στρατού (video-εικόνες)

Participants march during a military parade to mark the anniversary of a historical parade in 1941, when Soviet soldiers marched towards the front lines during World War Two, on Red Square in central Moscow, Russia November 7, 2019. REUTERS/Maxim Shemetov

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δεν ήταν μια παρέλαση σαν όλες τις άλλες στη Μόσχα. Στόχος της δεν ήταν να επιδειχθούν τα νέα οπλικά συστήματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήταν μια παρέλαση -που διοργανώνεται κάθε χρόνο- εις ανάμνηση της μεγάλης παρέλασης που έγινε ενώπιον του Ιωσήφ Στάλιν στις 7 Νοεμβρίου του 1941 στη Μόσχα, στην Κόκκινη Πλατεία, ενώ τα στρατεύματα των Ναζί βρίσκονταν στα 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ένωσης και οι κανονιοβολισμοί ακούγονταν στις παρυφές της.

Η παρέλαση γινόταν για την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. Όμως ο Στάλιν ήθελε να γίνει η παρέλαση στη Μόσχα για ακόμη έναν λόγο: να τονώσει το φρόνημα λαού και στρατού, την ώρα που ένιωθαν την ανάσα των δυνάμεων του Άξονα. Άλλωστε οι στρατιώτες που μετείχαν, αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης κατευθύνθηκαν στο μέτωπο.

Αυτή την παρέλαση της 7ης Νοεμβρίου του 1941, τίμησαν σήμερα και πάλι στη Μόσχα, με τους συμμετέχοντες να φορούν στολές της εποχής. 

Δείτε και το βίντεο από την παρέλαση στη Μόσχα:

Πηγή: onalert.gr