Πα. Απρ 26th, 2024

”Υποφέρει” η Κόρινθος από ασυνείδητους οδηγούς και πολίτες (φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022…

Μια ηλιόλουστη μέρα του Φλεβάρη, αποφασίζεις να βγεις από το σπίτι σου για να κάνεις τις δουλειές σου. Ωστόσο, ο σωστός Κορίνθιος θα σου βάλει και κάποια… εμπόδια, για να δει αν θα καταφέρεις να φτάσεις στον προορισμό σου. Παρά τα βαριά πρόστιμα που επιβάλλονται από το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου, πολλοί πολίτες ακολουθούν τη δική τους…πορεία.

Μια ακόμη μέρα, στην πόλη της Κορίνθου, όπου βιαστικοί οδηγοί δικύκλων οδηγούν αντίθετα και με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να τους ενδιαφέρει το διερχόμενο όχημα ή ο πεζός.

Μια ακόμη μέρα, όπου ο πεζός θα επιλέξει να περπατά στη μέση του δρόμου και ένας τυχαίος οδηγός να κάνει όπισθεν σε διασταύρωση, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών του.

Μια ακόμη μέρα, όπου ο έξυπνος Κορίνθιος, θα παρκάρει το όχημα του πάνω στο πεζοδρόμιο ή στις διαβάσεις πεζών και ΑμεΑ. Άλλωστε, τί ψυχή έχει ένας άνθρωπος με αναπηρία, ένας γονιός με το καρότσι του μωρού ή ένας ηλικιωμένος;

Σύμφωνα με όσα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά, η ανθρώπινη υπόσταση δεν έχει πλέον καμία αξία. Μεγαλύτερη αξία έχει για ορισμένους, να κάνουν αυτό που επιθυμούν, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

Σε επικοινωνία μας, ο Βασίλης Σπανός πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Νομού Κορινθίας, απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς, για να μην παρκάρουν στις διαβάσεις των ΑμεΑ.