Σα. Απρ 27th, 2024

Ελαιόλαδο: O πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής – Γράφει η Έλλη Καλλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γράφει η Έλλη Καλλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Πρωτος ρόλος στη Μεσογειακή Διατροφή…με αμέτρητα πλεονεκτήματα στον άνθρωπο…Υπέρτατη τροφη, πλούσια σε καλά λιπαρά (μονοακόρεστα λιπαρά), ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό, βιταμίνες Α, D, E, K (οι οποίες δρούν αντιοξειδωτικά στον οργανισμό) συμβάλλει στην καλή Υγεία…

αρκεί βέβαια να καταναλώνεται με μέτρο…

Το ελαιόλαδο,

1. Βοηθά στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερόλης ενώ ταυτόχρονα διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την καλή (HDL) χοληστερόλη,

2. Προστατεύει από:

• καρδιαγγειακές παθήσεις,

• στεφανιαία νόσο,

• κατάθλιψη,

• εγκεφαλικά επεισόδια,

• ελκώδη κολίτιδα,

• οστεοπόρωση,

• κάποιους τύπους καρκίνου (π.χ. μαστού),

• Αλτσχάιμερ,

3. Διευκολύνει την πέψη,

4. Συμβάλλει στη μείωση της παχυσαρκίας,

5. Ρυθμίζει τον μεταβολισμό,

6. Βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου,

7. Βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης,

8. Ανακουφίζει από κάποια συμπτώματα της εμμηνόπαυσης,

9. Φροντίζει το δέρμα,

10. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες,

11. Προστατεύει το συκώτι από το οξειδωτικό στρες,

12. Συμβάλλει στην ανάπτυξη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.