Πα. Απρ 26th, 2024

Κορονοϊός: Κοντά στο εμβόλιο η Κίνα – Το 90% των ασθενών ανέπτυξαν αντισώματα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με την ονομασία CoronaVac, προκάλεσε εξουδετερωτικά αντισώματα σε περισσότερο από το 90% των συμμετεχόντων στη δοκιμή, δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του τρυπήματος.

Η Sinovac Biotech Ltd, με έδρα το Πεκίνο της Κίνας, έχει αναπτύξει ένα εμβόλιο που ονομάζεται CoronaVac και χρησιμοποιεί ένα νεκρό στέλεχος του κορονοϊού.

Στην Φάση Ι δοκιμάστηκε η ασφάλεια, χωρίς κανένας από τους συμμετέχοντες ν’ αναφέρει σοβαρές παρενέργειες από τη λήψη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περισσότεροι από το 90% των συμμετεχόντων στη Φάση II, οι οποίοι έλαβαν δύο τρυπήματα σε διάστημα 14 ημερών, δημιούργησαν εξουδετερωτικά αντισώματα.

Η εταιρεία υποβάλλει έγγραφα για να ξεκινήσει δοκιμές της Φάσης III, τόσο στην Κίνα, όσο και σε διεθνείς χώρες – το τελευταίο βήμα προτού εγκριθεί για δημόσια χρήση.

Χρησιμοποιώντας ένα νεκρό στέλεχος του κορονοϊού, το εμβόλιο της Sinovac συγκαταλέγεται ανάμεσα σε πέντε κινεζικές πειραματικές λήψεις που έχουν φθάσει στο κρίσιμο τελικό στάδιο των ανθρώπινων δοκιμών προτού εγκριθούν για δημόσια χρήση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το ινστιτούτο Butantan για τη διεξαγωγή της δοκιμής της φάσης III στη Βραζιλία, όπου ο SARS-CoV-2 προκάλεσε το δεύτερο μεγαλύτερο ξέσπασμα της πανδημίας παγκοσμίως, η οποία, μέχρι στιγμής, έχει μολύνει περισσότερους από 7,7 εκατομμύρια ανθρώπους, κι έχει σκοτώσει πάνω από 428.000.

Πηγή: ieidiseis.gr