Σα. Μάι 4th, 2024

Ο βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ Μάικλ Μουρ ξευτιλίζει τoν Πούτιν και του λέει να παραιτηθεί – Όροι Παράδοσης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ Μάικλ Μουρ ξευτιλίζει τoν Πούτιν και του λέει να παραδοθεί.

Michael Moore.

Προς: Πρόεδρο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν (Владимир Путин):

Από: Michael “Moorovich” Moore, προσωρινός διαπραγματευτής για την Ουκρανία (Іди на хуй сам)

Θέμα: Η παράδοσή σας

Κύριε Πρόεδρε:

Τώρα που η προσπάθειά σας να καταλάβετε το έθνος της Ουκρανίας αρχίζει να ξετυλίγεται — με τους πλουσιότερους ολιγάρχες σας, τον Όλεγκ και τον Μιχαήλ, να απαιτούν «ένα τέλος στην αιματοχυσία» και «ειρήνη τώρα». Η πάντα ουδέτερη Ελβετία τώρα παγώνει τα χρήματά σου, κάτι που δεν θα έκαναν καν στον Χίτλερ. Δεκάδες χιλιάδες νεαροί Ρώσοι διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο σας σε όλη τη Ρωσία. και ο ρωσικός στρατός που βρίσκεται τώρα χαμένος και κατεστραμμένος στο δρόμο προς το Κίεβο (και ανακαλύπτοντας γιατί ο Ουκρανικός Στρατός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη) — πρέπει να δείτε τη γραφή στον τοίχο. Όλος ο κόσμος σε έχει εγκαταλείψει, δεν θα αφήσουν την Aeroflot να πετάξει πάνω από τις χώρες τους, σου έκοψαν οικονομικά και τώρα μόλις αποβλήθηκες από το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Και το Associated Press έδειξε αυτές τις φωτογραφίες στον κόσμο της ζημιάς που προκάλεσαν οι πύραυλοί σας την Κυριακή όταν εκτοξεύτηκαν σε μια αγορά της Ουκρανίας: Σκότωσες αυτό το μικρό 6χρονο κοριτσάκι:

Καθώς η κάθοδός σας στην Κόλαση φαίνεται να γίνεται πιο γρήγορα από όσο φανταζόταν κανείς, και επειδή ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι είναι πολύ απασχολημένος αυτή τη στιγμή προσπαθώντας να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους, του έκανα μια πρόταση, ως συνάδελφος σατιρικός και περιστασιακός τηλεοπτικός αστέρας, να παρέμβει και να διαπραγματευτεί την παράδοσή σας. Αυτό δεν θα πάρει πολύ. Δεν χρειάζεται καν να καθίσουμε σε ένα από τα τραπέζια συνεδριάσεων μήκους 155 ποδιών, ρε παρανοϊκά. (Ω – συγγνώμη. Το παίρνω πίσω. Ξέχασα ότι έχετε ακόμα πυρηνικά στραμμένα προς το μέρος μας! Κακό μου! Είσαι δυνατός άντρας, με δυνατό στήθος!) 

Μπορεί να μη με θυμάσαι. Έχουμε γνωριστεί δύο φορές — μια φορά στη Δρέσδη το 1989 όταν στάθετε εκεί και ξανά το 1993 όταν ανέβηκα στη σκηνή στη Μόσχα ενώ ο Γιέλτσιν έλεγε μια από τις μεθυσμένες ομιλίες του και εσείς ήσασταν υπεύθυνος για την «ασφάλεια». Απλώς τον διέκοψα, πήρα το μικρόφωνο και άρχισα να κάνω τη δική μου ομιλία — και εσείς, κύριε Ασφαλείας, δεν κάνατε τίποταΉξερα ότι ήσουν χαμένος τότε, και το ξέρω σήμερα. (Ουπς. Το έκανα ξανά! Συγγνώμη! Ωραίο στήθος!)

Επιστροφή στους όρους της παράδοσής σας. Θα το κάνω απλό. Ζητήστε τον στρατό σας να επιστρέψει στη Ρωσία. Τέλος σε όλες τις απειλές και την επιθετικότητα στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, κατεβείτε. Και φύγετε από τη χώρα. Βρήκαμε μόνο μία χώρα που θα σας αφήσει να ζήσετε εκεί στην εξορία: τη Λευκορωσία! Η μόνη άλλη ευρωπαϊκή χώρα που είναι δικτατορία. Θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Βρήκα ένα υπέροχο μέρος για να ζήσεις εκεί. Μοιάζει με ένα μικρό Κρεμλίνο — έτσι θα νιώσετε ακόμα περισσότερο σαν στο σπίτι σας. 

Δυστυχώς, τα δισεκατομμύρια που κλέψατε από τον ρωσικό λαό θα πρέπει να μείνουν στη Ρωσία.

Τώρα, τις επόμενες μέρες, ο στρατός σας θα έχει πράγματι κάποιες δραματικές επιτυχίες με όποιους εκτοξευτές πυραύλων λειτουργούν ακόμη. Θα φαίνεται ότι θα κερδίσετε. Δεν θα το κάνετε. Υπάρχει τόση βρώμα γύρω από αυτό που έχετε κάνει, πώς θα ορίζατε ποτέ μια “νίκη;” Ότι τώρα καταφέρνετε να «κατέχετε» μια χώρα που είναι μεγαλύτερη σε ξηρά από τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία μαζί — όταν δεν μπορείτε καν να διαχειριστείτε τη δική σας; Είναι χάσιμο-ήττα, κύριε Πρόεδρε.

Γι’ αυτό πρέπει να υπογράψετε αυτούς τους όρους παράδοσης. Δεν έχεις επιλογή. Μην ανησυχείς – το χειρότερο που θα σου συμβεί είναι ότι θα σε παρελάσει στους δρόμους του Κιέβου με λουρί αυτή η καλόγρια από το Game of Thrones, χτυπώντας το μεγάλο της κουδούνι πίσω από το ζαρωμένο γυμνό σώμα σου και φωνάζοντας για να μπορούν όλοι να ακούσουν : 

“ΝΤΡΟΠΗ!

ΝΤΡΟΠΗ! 

ΝΤΡΟΠΗ!”

Απολαύστε τη ζωή σας στη Λευκορωσία !

— Μάικλ Μουρ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Εγώ, ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, παραιτούμαι ως Πρόεδρος της Ρωσίας και όλων των 1.100 franchise της I-Hop. 

Δυστυχώς, 

(Εν τω μεταξύ, ορίστε πώς κάνουν οι στρατιώτες σας):