Σα. Απρ 27th, 2024

Λιβύη: 2800 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Χιλιάδες αγνοούμενοι (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στους 2.800 ανέρχονται οι νεκροί στη Λιβυή, και πάνω από 6.000 αγνοούμενοι, από την κακοκαιρία Daniel, η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, με τον αριθμό αυτό να συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά όσο περνούν οι ώρες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masar, επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη, ο Οσάμα Χαμάντ, είπε χαρακτηριστικά: «Χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, περισσότεροι από 2.000 είναι νεκροί». Ο αριθμός αυτός, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Βίντεο που κάνουν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν ανθρώπους να έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω στα αυτοκίνητά τους στην προσπάθεια να σωθούν.

Οι Αρχές της χώρας κήρυξαν τις περιοχές που επλήγησαν σε κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τέσσερα σημαντικά λιμάνια για την εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, τα Ρας Λανούφ, Ζουεϊτίνα, Μπρέγκα και Ες Σίντρα έκλεισαν από το απόγευμα του Σαββάτου και για τρεις ημέρες, δήλωσαν στο Reuters δύο μηχανικοί .

Ο πρωθυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης στην Τρίπολη, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, δήλωσε την Κυριακή πως έδωσε οδηγίες σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να «αντιμετωπίσουν αμέσως» τις ζημιές και τις πλημμύρες στις πόλεις της ανατολικής Λιβύης.

Τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη ανέφεραν ότι θα «παράσχουν βοήθεια σε υποστήριξη των προσπαθειών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

Η Τουρκία στέλνει 3 αεροσκάφη με βοήθεια

Η Τουρκία στέλνει τρία αεροσκάφη με ομάδα έρευνας και διάσωσης και ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα σήμερα.

Η τουρκική αποστολή αποτελείται από 168 μέλη της AFAD (της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών) ειδικευμένα στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δυο οχήματα και δυο πλεούμενα, 170 σκηνές, κουβέρτες και άλλα είδη, ανέφερε αργότερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

cnn.gr