Τε. Μάι 1st, 2024

Η Meta αφαιρεί ένα χαρακτηριστικό του Messenger που σχεδόν κανείς δε χρησιμοποιούσε  

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Meta έφερε το 2016 τη δυνατότητα να μπορείτε να λάβετε και να στείλετε SMS μηνύματα απευθείας μέσα από το Messenger. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε τώρα, η εταιρία πρόκειται να αφαιρέσει αυτή τη λειτουργία, καθώς φαίνεται ότι δεν την χρησιμοποιούσαν πολλοί χρήστες του Facebook/Messenger.

Τα νέα ήρθαν μέσα από τη σελίδα υποστήριξης του Facebook, με την Meta να δηλώνει τα εξής: Από τις 28 Σεπτεμβρίου του 2023, τα SMS μηνύματα δε θα είναι πλέον διαθέσιμα όταν ενημερώσετε την εφαρμογή του Messenger.

Αν χρησιμοποιείτε το Messenger ως προεπιλεγμένη εφαρμογή μηνυμάτων SMS σε συσκευή Android, έχετε υπόψη ότι δεν θα μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιείτε για να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα SMS που έχουν σταλεί από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας, αν ενημερώσετε την εφαρμογή μετά τις 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Θα μπορείτε ακόμα να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα SMS μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας και να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό μηνυμάτων SMS, μέσω της νέας προεπιλεγμένης εφαρμογής μηνυμάτων του κινητού σας. Αν δεν επιλέξετε εσείς μια νέα εφαρμογή μηνυμάτων ως προεπιλεγμένη, τα μηνύματα SMS θα παραδίδονται αυτόματα στην προεπιλεγμένη εφαρμογή μηνυμάτων του κινητού σας, όπως είναι η εφαρμογή Messages για Android.

Μάθετε περισσότερα για τη λειτουργία των προεπιλεγμένων εφαρμογών μηνυμάτων SMS, ανατρέχοντας στο Κέντρο βοήθειας της Google.

Αυτό που λέει ουσιαστικά η Meta είναι ότι θα λαμβάνετε και θα στέλνετε SMS πλέον μέσα από την προεπιλεγμένη εφαρμογή μηνυμάτων του τηλεφώνου σας και όχι μέσα από το Messenger.

Η δυνατότητα αποστολής και λήψης SMS θα σταματήσει να υφίσταται στο Messenger από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: unboxcholics.com