Πα. Απρ 26th, 2024

Παγκόσμια κατακραυγή για το προσβλητικό σόου των εγκαινίων της Αγίας Σοφίας (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Θλίψη, απογοήτευση και οργή είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τους χριστιανούς όπου γης, για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος. Με εντολή Ερντογάν ο ναός θα μένει ανοικτός ολόκληρο το 24ωρο για να δέχεται τους μουσουλμάνους προσκυνητές που συρρέουν από κάθε γωνιά της Τουρκίας αλλά και το εξωτερικό.

Χιλιάδες πιστοί μουσουλμάνοι τρέχουν για να προλάβουν να κρατήσουν χώρο για την πρωινή προσευχή στο εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς.

Περίμεναν επί ώρες να ανοίξουν και πάλι οι πύλες του εμβληματικού μνημείου που από την 24η Ιουλίου με ένα προσβλητικό για την ορθοδοξία σόου ο Τούρκος Πρόεδρος το μετέτρεψε σε τζαμί.

«Όχι μόνο θυμόμαστε τους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους στη γη μας, επίσης είμαστε ιδιοκτήτες όσων μας έχουν κληροδοτήσει και θα τα προστατεύουμε ως το τέλος», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ η προκλητικότητα του Τούρκου προέδρου συνεχίζεται, έδωσε εντολή η Αγία Σοφία από το Σάββατο 25/7 να παραμένει ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο όπως ανακοίνωσε στο twitter ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.

Την ώρα που στην Κωνσταντινούπολη ήταν σε εξέλιξη η κακοστημένη φιέστα η Ελλαδική Εκκλησία έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Ο πολιτισμός δεν αντέχει τέτοιου είδους βαρβαρότητες και πολλοί είναι αυτοί που είναι κοντά μας σήμερα από όλο τον κόσμο και τα καταλαβαίνουν αυτά τα πράγματα είναι και άλλοι που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν διότι υπάρχουν τα θέματα τα συμφεροντολογικά τα γεωστρατηγικά», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τέλεσε την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και τόνισε: «Το μνημείο αυτό της ενότητας, του χριστιανισμού για άλλη μία φορά υπέστη τη βαρβαρότητα».

Η παγκόσμια κατακραυγή για το πρωτοφανές και προσβλητικό σόου των εγκαινίων της Αγίας Σοφίας ως τζαμί συνεχίζει να απασχολεί τον διεθνή τύπο.

«Στην Αγία Σοφία επίδειξη ισλαμικής δύναμης του Ερντογάν» αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η γαλλική εφημερίδα LE FIGARO.

Ενώ η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ με τίτλο προσβολή στον Κεμάλ αναφέρεται στην ομιλία του προέδρου θρησκευτικών υποθέσεων οι οποίος χαρακτήρισε καταραμένο όποιον άλλαξε τη χρήση της Αγίας Σοφίας.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Αριάνα Φερεντίνου

Πηγή: ΕΡΤ