Κυ. Απρ 28th, 2024

Το Android στέλνει πολλά περισσότερα δεδομένα σε σχέση με το iOS

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μη γελιέσαι, είτε έχεις Android, είτε iOS, τα δεδομένα σου ταξιδεύουν… ανενόχλητα προς Google και Apple αντίστοιχα. Η διαφορά που έδειξε μία πρόσφατη έρευνα είναι ότι το Android στέλνει 20πλάσια δεδομένα σε σχέση με το iOS.

To Trinity College στην Ιρλανδία με επικεφαλής των ερευνητών τον Douglas Leith έκανε μία συγκριτική μελέτη σε Android και iOS προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει με τα δεδομένα που στέλνουν τα δύο λειτουργικά συστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο λειτουργικά στέλνουν ακόμα και το εάν ένας χρήστης βάζει μία κάρτα SIM ή όταν ανοίγει το μενού των ρυθμίσεων στο κινητό του.

Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει τα δεδομένα που στέλνει το κάθε λειτουργικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και εάν ο χρήστης δεν έχει κάνει Login στο λογαριασμό του. Η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στον όγκο των δεδομένων που συλλέγει η Google, με το Android να στέλνει περίπου 1 MB στην έναρξη της συσκευής, ενώ το iOS στέλνει μόνο 42 ΚΒ δεδομένων. Τον ίδιο όγκο δεδομένων στέλνει το Android κάθε ώρα, ενώ το iOS στέλνει 52 ΚΒ.

Το Android στέλνει πολλά περισσότερα δεδομένα σε σχέση με το iOS

Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι ότι συγκεντρωτικά στις ΗΠΑ το Android συλλέγει 1.3 ΤΒ δεδομένων κάθε 12 ώρες, με την Apple να συλλέγει από τους χρήστες των συσκευών της 5.8 GB κάθε 12 ώρες. H Google απάντησε με κριτική στην έρευνα θεωρώντας ότι υπάρχει σφάλμα στη σύγκριση, ενώ η Apple σημειώνει ότι συλλέγει με διαφάνεια τα δεδομένα, γνωστοποιώντας στον χρήστη τι συλλέγει.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι κάτοχοι smartphones είναι ότι η συλλογή δεδομένων γίνεται όλο το 24ωρο.

Πηγή: techblog.gr